Afstortkluis - meer veiligheid voor Retail & Horeca met ECB-S gecertificeerde afstortkluizen, Grade 1, II, III en IV,

Gecertificeerde afstortkluizen

Bos Systemen levert kluizen voor het afstorten van kasgeld die geproduceerd zijn volgens Europese normeringen EN 14450 S2 en EN 1143-2, daarnaast modellen die bovendien gecertificeerd zijn door de ECB-S. De  ECB-S (European Certification Boards-Security) is een onafhankelijke, geaccrediteerde certificeerder van o.a. kluizen, datasafes en archiefkasten.
De kluizen worden getest en gecertificeerd volgens de meest recente en striktste Europese normen. Kluizen gecertificeerd door het ECB-S staan garant voor een gecontroleerde kwaliteit.
Door te kiezen voor ECB-S gecertificeerde kluizen, kunt u vertrouwen op gegarandeerde acceptatie door uw verzekeraar.

Voor dagopbrengsten worden veelal voordelige niet gecertificeerde kluizen gebruikt, die worden aangegeven als "niet gecertificeerd"

Het certificaat

Om de kwaliteit van de kast of kluis te kunnen beoordelen wordt door de fabrikant aan de binnenzijde een label aangebracht. Dit label geeft één van de tien weerstandsklassen aan en de verzekerde waarde die daar bij hoort, van €2.500 tot meer dan €250.000.
Hieraan kunt u zien dat de kast of kluis onder gecontroleerde omstandigheden is geproduceerd en getest volgens de aangegeven weerstandsklasse.

Veiligheid

Zoekt u een inbraakwerende afstortkluis voor meer veiligheid, bij Bos Systemen zit u safe! Bekijk ons complete aanbod.
Gecertificeerde kluizen met weerstandsklasse tot Grade 3 (waardeberging €45.000 voor contanten, €90.000 voor kostbaarheden.
Een kluis moet aan twee voorwaarden voldoen:
1. kies de juiste waardeberging (dit moet overeenkomen met het maximale bedrag aan contanten wat u op enig moment in huis heeft)
2. zorg voor een deskundige verankering van de afstortkluis aan de vloer of wand.

Waardeberging

Bos Systemen levert afstortkluizen voor de retail en horeca om uw contante geld veilig te stellen tot €75.000 coor contanten en €150.000 voor kostbaarheden.

Levering:

Gratis bezorgd op begane grond achter de eerste sluiting
Garantie: 24 maanden