Aswegers - statisch en dynamisch - voor carrosseriebouw, oogstsituaties, en voorkom overbelasting

Bos Systemen voor het meest complete aanbod draagbare mobiele aswegers, eventueel geijkt, of een inbouw asweegsysteem. Verder is er onderscheid tussen statisch wegen of dynamisch. Bekijk ons assortiment! Wij adviseren u graag deskundig over het systeem dat past bij uw behoefte en wensen.

Toepassing

De aswegers worden gebruikt door transportbedrijven, loonbedrijven, carrosserie bouwers of om bijv. vliegtuigen te wegen, etc. Een bekende toepassing is het wegen van vrachtwagens om overbelading te voorkomen, dit kan alleen door het wegen van alle assen afzonderlijk. Deze methode is zeer effectief!

Asweger of asweegsysteem nodig?

U wilt een professionele betrouwbare asweger kopen?  Bos Systemen biedt als expert een brede range hoogwaardige statische asweegsystemen en dynamisch asweegsystemen  aan  – voor diverse branches. Voor intern gebruik (gekalibreerd) of voor handelsdoeleinden (geijkt systeem). Bekijk op deze pagina ons assortiment! Wij adviseren u graag deskundig over het weegsysteem dat écht past bij uw behoefte en wensen.
 

Grootste aanbod aswegers

U vindt bij ons het meest veelzijdige assortiment aswegers. Wij weten als geen ander dat elke sector andere eisen heeft. Bij ons kunt u daarom altijd een asweger kopen met de beste toepassing voor onder meer: transportbedrijven, loonbedrijven voor oogstsituaties, carrosserie bouwers, of om bijv. vliegtuigen te wegen, etc. U vindt bij ons onder meer:

  • Inbouw asweegsystemen dynamisch of statisch wegend 
  • Draagbare modellen voor zowel statisch wegen als dynamisch wegen.
     

Statisch asweegsysteem

Het voertuig stopt iedere keer als een as op de weegplaten staat, de wegingen worden handmatig opgeslagen en indien gewenst getotaliseerd en geprint, eventueel inclusief datum en tijd en bedrijfsnaam.

Dynamisch asweegsysteem

Het voertuig rijd met  2 - 3 km per uur alle assen over de weegplaten en worden automatisch gewogen en getotaliseerd, de wegingen kunnen eventueel worden geprint inclusief datum en tijd, bedrijfsnaam.

Geijkte aswegers

Kan alleen met een statisch asweegsysteem, en alle wielen / assen moeten gelijkktijdig worden gewogen, dus elk wiel moet op een plaat staan, dit kan tot 3 of 4 assen.

Opslaan wegingen

Daarnaast is het mogelijk de weegdata op diverse manieren op te slaan afhankelijk van uw wensen voor verdere verwerking, bijv. exporteren naar Excel via een USB stick.

Opties

Er zijn tal van opties, standaard wordt een set aswegers geleverd met indicator en printer in een koffer, maar het is mogelijk dat u specifieke wensen heeft en daardoor voor een alternatieve indicator wordt gekozen.