Precisie weegschalen

Het wegen van hele lichte producten is op een grote weegschaal meestal niet nauwkeurig. Om toch het nauwkeurige gewicht te bepalen is een precisieweegschaal de ideale oplossing. Bij Bos Systemen vindt u verschillende precisieweegschalen.

Voordelen precisieweegschaal

Het belangrijkste voordeel van een precisieweegschaal is de nauwkeurigheid. Is sommige branches is het uitermate belangrijk om heel nauwkeurig het gewicht te weten. Met een precisieweegschaal is dit geen enkel probleem. Een precisieweegschaal kan tot vier/vijf cijfers achter de komma nauwkeurig zijn.

Een ander voordeel van een precisieweegschaal is de grootte. Precisieweegschalen zijn over het algemeen compact en gemakkelijk te vervoeren.

Tips voor het gebruik van een precisieweegschaal

Om zo goed mogelijk gebruikt te kunnen maken van een precisieweegschaal is het belangrijk om met een aantal factoren rekening te houden. Er zijn namelijk een aantal factoren die uw precisieweegschaal kunnen beïnvloeden. Houd daarom rekening met:

-          De temperatuur. De precisieweegschaal weegt het nauwkeurigst wanneer de weegschaal op kamertemperatuur wordt gebruikt.

-          Elektromagnetische storingen. Magnetrons, mobiele telefoons en de monitor van uw computer kunnen invloed hebben op uw                 precisieweegschaal.

-          Beweging van lucht. Wegen met een precisieweegschaal dient op een windstille plaats te gebeuren.

-          Waterpas. Alle weegschalen en ook een  precisieweegschaal moeten waterpas staan voor een goed resultaat.

Door met deze factoren rekening te houden komt u achteraf niet voor verassingen te staan.